Kleurkracht.

Listen to the colours of your dreams… The Beatles

Ken je dat gevoel? Als je 's morgens opstaat en naar buiten kijkt? En je denkt: "bah, grijs en grauw"? Kleur wekt gevoel op en dat is voor iedereen anders. Ik zat met een big smile met Rebel in de auto, op weg naar Erenstein. Met het vooruitzicht van misschien een ree ontmoeten, door de modder banjeren, fluitende vogels, een roodborstje, een kloppende specht en de regen in mijn gezicht. Mijn kleur? GROEN! Voor harmonie, groei, vernieuwing, natuur, oneindigheid. Maakt optimistisch en geeft vertrouwen. Ideaal om tot rust te komen en op te laden om vol zelfvertrouwen je dag te beginnen. Balans vinden en iets betekenen voor een ander. Vleugels uitslaan en uitvliegen. Je kracht omarmen, je hart achterna.

Al in het oude Egypte en Griekenland werden kleuren gebruikt voor genezing van ziektes. De kleurpsychologie heeft zijn oorsprong in een 16e eeuwse orakelmethode met gekleurde stokjes. Later ontwikkelden verschillende geleerden, waaronder Goethe, een kleurenleer. Sinds het begin van de 20e eeuw zijn kleurenpsychologie en kleurentests ontwikkeld en in gebruik in psychologie en psychiatrie. O.a. door Carl Gustav Jung, die ervan uitgaat dat kleuren behoren tot de oersymbolen van de mens. Symbolische betekenissen van kleur zijn cultuurgebonden. Mijn uitgangspunt is de westerse betekenis.

Ben jij ook klaar voor meer kleur in je leven?

"Regenboog-eucalyptus"

Ben jij ook klaar voor meer kleur in je leven?

"Regenboog-eucalyptus"

Ik zal je aan de hand van een blog dat ik eerder publiceerde uitleggen hoe de taal van kleur werkt:

"Waarom GEEL de kleur van de zomer is...

Ja, hoor ik je denken, dat begrijp ik wel! Geel staat toch voor zon, zand, VAKANTIE! Geel kan echter veel meer. Misschien ben je “alleen” aan het werk terwijl iedereen weg is. Zit jouw vakantie er al op, moet je nog even wachten of wellicht ga je deze zomer wel helemaal niet weg. Geel in je omgeving helpt je te focussen. Op die taak die af moet. Bij het vergaren van kennis. Het helpt je om helder te denken en brengt duidelijkheid. Geel geeft je zelfvertrouwen. Geel maakt je blij.

Kom maar op, zomer, met die zonnebloemen, paprika’s en gele jurkjes!  Kanarie-geel, Ferrari-geel, citroen-geel, Post-it-geel… Geel: de lichtheid van een onverwacht cadeautje. Geel, kleur van geluk!

Weten hoe je kleur in kunt zetten als ondersteuning bij wat je wil bereiken? Meer weten over de taal van kleur? Of over een kant van kleur die de meeste mensen niet kennen?  Neem contact met mij op via marja@maak97.nl!

Workshop: “Geef jouw dromen een gezicht” – visionboard – een ontdekkingsreis

Wil jij je dromen zichtbaar maken? Heb je behoefte aan nieuwe kleuren? Plannen om je interieur te veranderen of je werkplek oppimpen? 

In deze workshops maak je, onder professionele begeleiding, je dromen zichtbaar in een visionboard,  je brengt je plannen of lifestyle in beeld op je eigen moodboard of je maakt een mooie collage in je lievelingskleur… Je gaat naar huis met een bron van inspiratie voor je dagelijks leven.

  • Workshop – één-op-één, met extra aandacht voor de kleuren waarmee jij je leven kleurt. Duur 2,5 uur. Investering in jezelf € 65,-
  • Als teamuitje, vriend(inn)endag, …. aantal deelnemers minimaal 4, max. 12
  • inclusief materialen, hapje, bubbels om het leven te vieren –  € 25/ persoon