Posted on

Een kant van kleur die de meeste mensen niet kennen…

Je hebt misschien al eerder verschillende aspecten over kleur geleerd. Zoals kleur en persoonlijkheid, de emotionele betekenis van kleur, welke kleuren goed bij je huid en haarkleur passen en hoe je kleur op verschillende manieren kunt toepassen in marketing of hoe je kleur kunt gebruiken om je boodschap over te dragen. Maar er is ook een andere kant van kleur, die de meeste mensen niet kennen. Het is de kant van géén kleur of in andere woorden, de kleuren die juist ontbreken in je leven omdat je er een hekel aan hebt, of die je doen denken aan een gebeurtenis of een persoon, of het zijn gewoon kleuren die niet in je vizier komen.
Juist deze ontbrekende kleuren zijn in mijn visie belangrijk om je bewust van te worden en te begrijpen omdat deze altijd een reflectie zijn van je uitdagingen of emoties die nog niet zijn uitgewerkt. Een reflectie van de wensen en doelen in je leven. Nu kun je zeggen, waarom zou ik slapende honden wakker maken. Als je bewust deze zogenaamde ontbrekende kleuren in je leven gaat integreren dan krijg je de mogelijkheid om bepaalde gedachten patronen en gedrag die je belemmeren om te groeien of om doelen te vervullen te veranderen.
Ik ben de laatste persoon die zegt dat het makkelijk is om kleuren die je echt niet mooi vindt, te integreren en te dragen in je leven. Echter, als je begrijpt waar deze aversie vandaan komt en als je bereid bent om te werken met deze emotie of gedrag, dan zul je ervaren dat juist kleur je echt kan ondersteunen om dit te doen. Het is niet een kwestie wat ziet er goed uit maar WAT VOELT GOED en als je je goed voelt dan zie je er vanzelf goed uit.
De meeste van mijn cliënten ervaren dat het makkelijker is om met hun kwestie om te gaan op het moment dat ze BEWUST de kleur die ze uit de weg zijn gegaan of nog nooit gebruikt hebben gaan integreren. Niet alleen dat maar ik krijg ook vaak te horen dat de mensen in hun omgeving anders op hun reageren en dat ze vaak te horen krijgen dat ze stralen of er geweldig uit zien.

Ik denk dat het komt omdat je eigenlijk KLEURTHERAPIE op jezelf toepast. Vergeet niet dat kleur een vibratie, energie is en dat deze, net als muziek emoties beïnvloedt.
De Colour Comfort methode kijkt naar alle kleurencombinaties en gebruikt de psychologie van kleur om cliënten inzicht in hunzelf te geven. Daarom is het fijn om met deze methode te werken omdat het de talenten en uitdagingen van hun cliënten belicht waardoor ze veel effectiever werken.
Wil je meer leren over de taal van kleur en de betekenis van je kleurkeuzes? Neem gerust contact met mij op.
KEN JE KLEUREN, KEN JEZELF
VERANDER JE KLEUREN, VERANDER JE LEVEN
(Bron: Colour Comfort Methode/ Thelma van der Werf)